اگر حتی یک بار بخواهید از لنز چشم استفاده کنید باید این مطلب را بخوانید. تمام نکته هایی که در دل این مطلب است می تواند سلامت چشمان شما را از برخی خطرهای جدی حفظ کند. یک تکه پلاستیک شفاف بی رنگ یا رنگی، تکه ای کوچک که در چشم شما قرار می گیرد و باعث می شود وضوح بینایی شما افزایش یابد یا رنگ چشمان تان تغییر کند؛ حالا بسیاری از انسان ها از لنزهای تماسی چشمی برای اصلاح مشکلات بینایی خودشان یا صرفا به دلیل زیبایی استفاده می کنند اما شاید مشکل اینجاست که استفاده از این لنز آنقدر راحت است که گاه از یاد می بریم که باید خیلی مراقب آنها و چشم هایمان باشیم. در این مطلب به مواردی اشاره می کنیم که تمام کسانی که از لنز استفاده می کنند باید در مورد آن دقت کنند.
خوابیدن با لنز موجب نابینایی می شود
کارشناسان بهداشت و سلامت چشم به کاربران لنزهای چشمی هشدار دادند که خوابیدن با این لنزها می تواند موجب نابینایی شود.
به نقل از سایت اینترنتی مای هلت دیلی نیوز، این کارشناسان می گویند: افرادی که از لنز استفاده می کنند باید حتما در مواقع مناسب، لنزها را از چشم های خود خارج کرده و به روش صحیح و استاندارد آن ها را تمیز کنند، چرا که آلودگی لنزها می تواند موجب بروز بیماری ها و ناراحتی های مختلف چشمی از جمله عفونت قرنیه شود. اگر این قبیل عفونت ها درمان نشوند و مورد بی توجهی و سهل انگاری قرار بگیرند، آسیب دائمی به بینایی فرد وارد می شود و در موارد شدیدتر حتی می تواند فرد را نابینا کند.
به گفته این کارشناسان، چشم به طور طبیعی دارای یک گارد محافظ در برابر اجسام خارجی است. این عضو از طریق مایعی که کره چشم را در بر می گیرد، حاوی آنزیم های حفاظت کننده است که با پلک زدن از چسبیدن هر جسم خارجی به سطح خودش جلوگیری می کند. با این حال برخی از میکروب های بسیار ریز و هوازی از این حصار ایمنی و سیستم دفاعی می گذرند و با نفوذ از لایه محافظ سلولی به قرنیه می رسند.
دکتر سایمون کیلونیگتون، متخصص میکروبیولوژی در دانشگاه لیسستر در این باره می گوید: حمام و سرویس های بهداشتی به هیچ وجه جای مناسبی برای قرار دادن و نگهداری از لنزها نیستند و مصرف کنندگان باید همیشه از محلول استریل برای شستشوی لنزهای خود استفاده کنند. همچنین بیش از یک ماه استفاده از ظرف نگهداری لنز می تواند خطرناک باشد و به چشم ها آسیب برساند.
شستشوی لنز چشم فقط با محلول استریل
دکتر هومن زرین دست ، چشم پزشک و رئیس مرکز تحقیقات لنز و اپتیک ایران هشدار داد که شستشوی لنزهای تماسی چشم (کنتاکت لنز) با آب لوله کشی سبب عفونت قرنیه چشم می شود و ضروری است استفاده کنندگان از این لنزها حتما از محلول استریل استفاده کنند.
وی با اعلام این مطلب افزود: اخیرا مواردی مشاهده شده که استفاده از آب لوله کشی آلوده برای نگهداری و پاک کردن لنز، سبب شده که افراد به عارضه چشمی دچار شوند.
وی به تمام افرادی که از انواع لنزهای چشمی استفاده می کنند، همچنین کسانی که تحت اعمال جراحی چشم قرار می گیرند ، توصیه کرد از ورود آب لوله کشی به چشم و تماس این آب با لنز جلوگیری کنند ؛ حتی برای بهداشت بیشتر از مواد ضدعفونی کننده دست ها که در داروخانه ها موجود است، استفاده کنند و پس از خشک کردن دست ها، آن را به لنز یا چشم بزنند.
استفاده دائمی از لنز برای چشم ها مضر است
متخصصان چشم پزشکی هشدار دادند: استفاده دائمی از لنزهای چشمی که مصارف زیبایی دارند، به چشم ها آسیب می رساند و سلامت آن ها را تهدید می کند.
پژوهشگران خاطرنشان کردند: امروزه شما می توانید با استفاده از لنزهای چشمی رنگی و آرایشی که پس از ورود به بازار در سال های اخیر به سرعت به یک وسیله مهم مد و زیبایی تبدیل شد، چشم هایتان را به هر رنگی که می خواهید مثلا آبی، سبز یا قهوه ای دربیاورید، اما بسیاری از مصرف کنندگان متوجه مضرات استفاده بیش از حد از این لنزها نیستند.
متخصصان چشم پزشکی تاکید کرده اند که استفاده زیاد از لنزهای رنگی برای چشم خطرناک و مضر است.
هنگام سرماخوردگی کمتر از لنز استفاده کنید
پزشکان توصیه می کنند در مواقع سرماخوردگی حتی المقدور از لنزهای چشمی استفاده نکنید، یا در صورت ضرورت، زمان استفاده از آن را کاهش دهید.
پزشکان می گویند قرمزی، خارش و تحریک پذیری چشم ها در مواقع سرماخوردگی افزایش پیدا می کند، به همین خاطر بهتر است در این گونه مواقع لنزها را از چشم خود خارج کنید و یا زمان کمتری از آن ها استفاده نمایید.
دکتر ویلیام بنیامین، استاد چشم پزشکی در دانشگاه آلاباما در بیرمنگ هام در این باره می گوید: سرماخوردگی و آنفلوآنزاعلائم خشکی یا تحریک پذیری چشم ها را چه با وجود لنز و چه بدون لنز، ایجاد می کند که استفاده از لنز این مشکل را تشدید می کند.
داروهای آنتی هیستامین که برای بهبود زکام در سرماخوردگی مصرف می شود، اغلب مشکلات و علائم چشمی را تشدید می کند، بنابراین بهترین کار برای پیشگیری از تشدید ناراحتی های چشمی، پرهیز از به کار بردن لنز یا کاهش زمان استفاده از آن است.
اگر لنز چشم عفونت ایجاد کرد
لنزهای تماسی ممکن است بر روی سطح چشم مالش پیدا کنند و به تحریک یا عفونت آن منجر شوند. برخی از عفونت های چشمی در صورتی که درمان نشده باقی بمانند، ممکن است آنقدر وخیم شوند که به از دست دادن بینایی بینجامند.
مهم این است، در صورتی که لنزهای تماسی برای چشمان شما تحریک کننده هستند، فورا به دنبال درمان باشید. اگر شما هر علامتی از عفونت از جمله تاری دید، درد، ترشح ، تورم، سوختگی یا حساسیت به نور را دارید، به این توصیه ها عمل کنید:
- فورا لنز تماسی خود را خارج کنید و دیگر درون چشم قرار ندهید.
- لنزها را درون محفظه حاوی مایع مخصوص بگذارید و به نزد پزشک تان ببرید. ممکن است او برای تشخیص مشکل شما به بررسی آن ها نیاز داشته باشد.
خطراتی که لنزهای تماسی دارند
* لنزهایی که به صورت دقیق تمیز و ضد عفونی نشوند، خطر عفونت چشم را بالا می برند.
* لنزهای قدیمی یا نامتناسب با چشم ممکن است باعث خراشیدگی چشم یا رشد عروق خونی در قرنیه شوند.
* با توجه به این که ممکن است لنز با گذشت زمان تاب برداشته و شکل قرنیه را تغییر دهد، تناسب لنز تماسی با چشم و قدرت آن، باید در فاصله های زمانی منظم توسط چشم پزشک یا اپتومتریست ارزیابی شود.
* با توجه به اینکه مصرف همزمان برخی از قطره های چشمی با لنز تماسی ممکن است عوارضی را به دنبال داشته باشد ، بهتر است استفاده از قطره های چشمی، طبق نظر پزشک صورت گیرد.
کسانی که نمی توانند از لنزهای تماسی استفاده نمایند
در صورتی که دارای شرایط زیر باشید، فرد مناسبی برای استفاده از لنزهای تماسی نیستید:
عفونت های مکرر چشمی
حساسیت یا آلرژی شدید
خشکی چشم مقاوم به درمان
محیط کا ر بسیار آلوده و غبارآلود
ناتوانی در گذاشتن و مراقبت از لنز
در پایان توصیه می شود لنزها را از مراکز معتبر تهیه نموده و از تهیه لنزهای خود از طریق آرایشگاه ها و بوتیک ها خودداری نمایید، چراکه ممکن است عواقب ناگواری برای شما به همراه داشته باشد.
منبع : تبیان