رئیس انجمن سرطان ایران بر لزوم جمع آوری سوسیس و کالباس از سفره غذای مردم جهت پیشگیری از بروز سرطان ها تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا قوام نصیری در همایش سرطان در بجنورد با اشاره به اینکه شیوع سرطان به مواردی همچون آداب و رسوم، شرایط آب و هوایی و ... بستگی دارد، گفت: جهش ژنی یکی از علت های بروز سرطان است. نیتروزآمین ها و مواد نگهدارنده در مواد غذایی نظیر سوسیس و کالباس ها موجب تغییر ژنی در انسان می شوند.

 

وی با اشاره به افزایش استرس ها و تاثیر مخرب آن بر بدن، افزود: تضعیف سیستم ایمنی بدن با سرطان ارتباط مستقیم دارد. بنابراین باید شرایطی فراهم شود تا میزان استرس ها در افراد کاهش یابد.

 

قوام نصیری ادامه داد: از سوی دیگر بروز سرطان ریه در سیگاری ها 40 برابر افراد دیگر است.

 

وی با اشاره به اینکه در سال 80، 70 هزار نفر در کشور مبتلا به سرطان شده اند که میزان مرگ و میر تا حدود 50 درصد بوده است، اظهار کرد: میزان موارد جدید ابتلا به سرطان در سال 90، 90 هزار نفر بوده که سطح مرگ و میر در این افراد تا 45 هزار نفر بوده است. این میزان از مرگ و میر نشان دهنده آن است که تعداد مرگ و میرهای ناشی از بروز سرطان، دو برابر تصادفات جاده ای برون شهری است.

 

رئیس انجمن سرطان ایران گفت: بیماری سرطان از نظر هزینه برای ایران سه میلیارد دلار و برای تمامی دنیا 1.18 ترلیون دلار هزینه داشته است. در کشور ایران در بین زنان سرطان سینه و در میان مردان سرطان معده، مری، روده بزرگ شایع است.

 

وی با اشاره به اینکه در ایران هم اکنون سرطان معده شایع ترین نوع سرطان است، توضیح داد: از آنجائیکه علائم ابتدایی بروز این بیماری مشابه مسائل پیش پا افتاده است، بیماران برای درمان این بیماری اقدام چندانی انجام نمی دهند.

 

به گفته وی، وجود توده غیر طبیعی در بدن، خونریزی های غیرطبیعی در حفرات بدن، زخم های طولانی مدت و عدم پاسخ گویی به درمان، تغییر رنگ خال های پوستی و کاهش وزن از علائم هشدار دهنده سرطان است.

 

در ادامه، دکتر محمد دوست، فوق تخصص آنکولوژی در بجنورد بیان کرد: ژنتیک و عوامل محیطی از علل بروز بیماری سرطان است؛ بطوریکه بروز دو سوم از سرطان ها با علل محیطی سر و کار دارند.

 

وی با اشاره به بروز سرطان پستان در میان خانم ها افزود: چاقی، مصرف کالری زیاد، فعالیت کم و استفاده از مواد غذایی نادرست از عوامل زمینه ساز در بروز این بیماری است. افزودنی های خوراکی، رنگ های استفاده شده در مواد غذایی، استفاده از ضد عفونی کننده ها در بروز بیماری همچون سرطان معده تاثیر خیلی زیادی دارند.

 

سید حمید حریری، رئیس انجمن بیماران سرطانی خراسان شمالی(عطوفت) نیز در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه علل زیادی موجب بروز سرطان در افراد می شود، افزود: سرطان درد و هزینه دارد، اما نداری دردی مضاعف تر از درد سرطان است و بسیاری از بیماران سرطانی در زیرخط فقر زندگی می کنند.